Verbinding natuur, mensen, maatschappij

Meerjarendoelen

2.3.1

De betrokkenheid van inwoners bij natuur is groter en de samenwerking tussen bij natuur betrokken partijen is beter

Toelichting op meerjarendoel

Groen aan de Buurt  
In het programma Groen aan de Buurt begeleiden we gemeenten en bewoners bij de planning en uitvoering van groene burgerinitiatieven, zoals het aanleggen en beheren van natuur in de openbare woonomgeving. Dit doen we vanuit het programma Agenda Vitaal Platteland (AVP), in nauwe samenwerking met de Aanpak BiSD (zie 2.2.3). Bij Groen aan de Buurt is er naast biodiversiteit ook aandacht voor klimaatadaptatie en het tegengaan van hittestress. Op basis van een positieve evaluatie van het programma in 2022 wordt via een meerjarige subsidie het programma en de voucherregeling tot en met 2024 gecontinueerd en verder geïncorporeerd in de Aanpak BiSD.

Gebiedscommissie Utrecht-West
Wij continueren in 2023 de inzet van de Gebiedscommissie Utrecht-West in hun gevraagde en eigenstandige advisering over ontwikkelingen in het landelijk gebied. De commissie stelt een jaarplan op met de voor 2023 geplande activiteiten. Hoe de commissie haar werk organiseert (met of zonder Stichting Utrecht West) is de verantwoordelijkheid van de commissie.  
De uitwerking van de ULG heeft gevolgen voor de manier waarop de samenwerking met de gebiedspartijen vormgegeven zal worden. Dit zal waarschijnlijk betekenen dat in de loop van 2023 de werkzaamheden van de Gebiedscommissie Utrecht-West op een andere manier ingevuld worden. Daarom moet 2023 gezien worden als een overgangsjaar naar de nieuwe externe samenwerking van de provincie met de gebiedspartners in het landelijk gebied.

Beoogd resultaat 2023:

  • Continuering van het programma Groen aan de Buurt
Deze pagina is gebouwd op 09/29/2022 15:43:06 met de export van 09/29/2022 15:15:08