2.4.2 | Utrechtse voedselproducenten produceren meer voor de regionale markt en Utrechtse inwoners kunnen gemakkelijker kiezen voor gezond en duurzaam voedsel. |
---|---|
Toelichting op meerjarendoel | |
Het provinciale beleid om lokaal en gezond eten te bevorderen hebben wij verwoord in de Voedselagenda (vastgesteld april 2021). Het bijbehorende uitvoeringsprogramma wordt jaarlijks geactualiseerd. Lokaal geproduceerd voedsel kan een bijdrage leveren aan de verduurzaming van de landbouw en het draagvlak voor de landbouw bevorderen. Met de Voedselagenda stimuleren wij concreet de samenwerking tussen kennisinstellingen, horeca, retail, agrariërs en burgers om zo de lokale afzet van voedsel te vergroten. In 2023 geven we vanuit de Voedselagenda samen met de Sociale agenda uitvoering aan motie 89 - Utrecht steunt voedselbanken. Voor het onderdeel van de motie gericht op het verbinden van korte keten-initiatieven met voedselbanken worden de volgende activiteiten vanuit de Voedselagenda in 2023 uitgevoerd:
Hiervoor is een aanvullend budget nodig van € 100.000. Beoogd resultaat 2023:
|